Primal Rye

Primal Rye Label

Ingrediënten: Water, Gerstemout (BIO Munich, BIO Pilsner, Aroma, Chocolate, Special B), Sint Jans rogge, Hop (Pilgrim BIO, Spalter Select BIO), Gist (Czech lager)

6.5% ABV
23 IBU
47 EBC
17 °P

Bock

Oorspronkelijk een stijl uit Einbeck in Duitsland, een beroemde bierstad in de Middeleeuwen. Bock staat bekend om z’n licht zoetige moutige smaak en mooie donker bruinrode kleur. De naam is door de jaren heen steeds verder verbasterd. Ein Einbecker Bier, Einbeck Bier, ein Beck Bier, ein Bock Bier, en uiteindelijk… een bockbier! En ja, die geit erbij is dan een makkelijke associatie.

Collab!

Dit bier is een samenwerking tussen graanspecialisten van Zonnespelt, Morebeer brewing en K.E.G.S. Na enige twijfels of we ook een bockbier wilden uitbrengen kregen we de vraag van Zonnespelt of we een bier konden maken met Sint Jans Rogge. Uiteraard! Kort overleg met Morebeer die een bockbier wilden maken en het was snel besloten.

Sint Jans Rogge

Sint Jans Rogge is een variant van rogge die is vernoemd naar de dag van Sint Jan: 24 juni. De rogge wordt op of net na deze datum gezaaid. Een echte winterrogge die vooral na strenge winters een relatief hoge opbrengst heeft. Ten opzichte van normale rogge heeft deze een wat frisser, fruitiger aroma wat deze rogge bock wat verlichtende smaken geeft.

Hop

Pilgrim: grassig, peer, kruidig.
Spalter Select: aards, kruidig.