Goud Schuim

Ingrediënten: Water, Gerstemout (Pale), Tarwemout, Sorghum, suiker, Hop (Northern Brewer, Nelson Sauvin, Willamette), Gist (US-05, Champagne)

6% ABV
36 IBU
10 EBC
12.5 °P

Druifloze druiven!

Iedereen weet wat verwacht wordt van echte Champagne: Verfijnde bubbels, een mooie gouden kleur en het aangename aroma van droge witte druiven. Die drie aspecten zijn allemaal terug te vinden in Goud Schuim!

Nou zijn er verschillende manieren om een champagnebier oftewel, een Bière Brut te maken. De eenvoudigste is wijnmost te mengen met wort en dit geheel in één keer te fermenteren. Dat resulteert in een hybride bier/wijn. Bij K.E.G.S. houden we niet van eenvoudig dus door slim gebruik te maken van onze ingrediënten bereiken we karakteristieke aspecten van champagne zonder een druif te gebruiken! Van de echte champagnegist en Nelson Sauvin hop voor dat typische witte wijn aroma, tot de Sorghum voor een mooi droog bier met een hint van roze gouden kleur.

Champagnegist

De karakteristieke smaak van Champagne komt voor een groot deel uit de gist, hoeveel de wijnmakers ook vol willen houden dat de druif en terroir de belangrijkste factoren zijn. Daarom hebben wij een gist gebruikt die door het IOC (Institut Oenologique de Champagne) uit de champagnestreek geselecteerd is. Omdat dit een echte wijngist is kan deze alleen de simpele druivensuikers goed opeten. Complexere suikers die we in mout vinden zijn moeilijker, daarom geven we de champagnegist wat extra druivensuiker en gebruiken we een gewone biergist om de fermentatie te voltooien.

Hop

Northern Brewer: bitter hop.
Nelson Sauvin: fruitig, kruisbes, witte wijn.
Willamette: kruidig, floraal, fruitig.