OVER ONS

KEGS team

DE MISSIE VAN K.E.G.S.

K.E.G.S. staat voor Kwaliteit, Educatie, Geestverruiming en Smaak. 

Kwaliteit staat voorop in alles wat we doen. Met aandacht voor historie en ambacht maar ook moderne wetenschappelijke controle zorgen we dat wat we maken klopt.

Educatie is de manier waarop we ons inzetten om de Nederlandse biercultuur naar een hoger niveau te tillen. Dit doen we door uitgebreide uitleg te geven over allerlei aspecten van bier.

Geestverruiming is onze blik op de toekomst. Door producten en methoden te ontwikkelen die allemaal een WOW!-factor hebben verleiden we je om stil te staan bij wat je in handen hebt.

Smaak is uiteindelijk de verbindende factor. De reden dat je weet wat goed is en hoe je geïnspireerd raakt om meer te leren. We zorgen er met trots voor dat die geweldig is.

Timothy Wareman

Timothy Wareman

Co-founder, Production & development

Onze hoofdbrouwer is altijd werkzaam geweest in de bierindustrie en heeft verschillende succesvolle recepten en bieren op zijn naam staan. Hij is een enorm gepassioneerd bierkenner en een uitstekende chef.

Bij K.E.G.S. gaat Timothy het klassieke bierbrouwen terugbrengen met een moderne toets. Op die manier creërt hij nieuwe en verrassende bieren.

Sacha Stelder

Sacha Stelder

Co-founder, Fermentation specialist, QA/QC, R&D

Onze biochemicus heeft een PhD op het gebied van microbiële voedselveiligheid en staat bekend als fermentatiefanaat. Voordat K.E.G.S. begon was hij zo’n 10 jaar lang thuisbrouwer.

Binnen K.E.G.S. waarborgt hij in ons eigen brouwlab onze kwaliteit en zorgt hij voor het innovatieve aspect door vooruit te streven op het gebied van fermentaties.

HET BEGIN VAN K.E.G.S.

Op een herfstige avond ging thuisbrouwer Sacha op bezoek bij jarenlang bevriende bierfanaat Timothy met een paar flessen homebrew Coffee IPA in zijn tas. Na urenlang proeven en enthousiaste verhalen over bier kwam vanuit huisgenoot Lodewijk de vraag: waarom doen jullie dit niet professioneel? De vraag bleef ook de dag daarna nog in ons hoofd rondspoken, het plan om een keer samen te werken en iets te brouwen stond immers al jaren op de plank. Na jarenlang in cafés en brouwerijen gewerkt te hebben stond Timothy op dat moment in de keuken als sous-chef maar een terugkeer naar de brouwerswereld lonkte. Als wetenschapper was Sacha aan de andere kant steeds meer richting de toegepaste projecten aan het werken, en bier brouwen is de oudste vorm van toegepaste microbiologie. Met de juiste impuls van buitenaf zijn we toen gaan uitzoeken hoe we onze droom van een eigen brouwerij kunnen gaan realiseren. Een korte crowdfunding campagne onder mensen die we in voorgaande jaren onze brouwsels hebben laten proeven bleek snel succesvol en zo zijn we van de grond gekomen. Bier inspireert en brengt mensen samen, K.E.G.S. is daar een levend bewijs van.